2021 Volvo XC40 Recharge Elektrikli Otomobilin Üretimine Başlandı

986
2021 Volvo XC40 Recharge Elektrikli Otomobilin Üretimine Başlandı

Volvo, geçen yılın sonlarında XC40 Recharge elektrikli crossover modelini herkesin beğenisine sunmuştu. Şirket, ilk tamamen elektrikli aracının üretimine başlandığını duyurdu. 2024 yılına kadar otomobil başına CO2 ayak izini yüzde 40 azaltmayı hedefleyen Volvo, o zamana kadar küresel satışların yüzde 50’sinin tamamen elektrikli arabalardan oluşmasını bekliyor. 2021 Volvo XC40 Recharge elektrikli otomobil modeli, Ekim 2020’nin ortalarında Avrupa’daki bayilere ulaşacak.

Yeni XC40 Recharge aynı zamanda Volvo’nun en güçlü seri üretim otomobili olacak. Esasen benzinle çalışan XC40’ın tamamen elektrikli bir versiyonu olarak karşımıza çıkacak. Ayrıca, dört tekerleğe kanalize edilmiş 402 beygir gücü ve 658 newton-metre tork için iyi olan aks başına 201 beygir gücünde iki elektrik motoruna sahiptir.

2021 Volvo XC40 Recharge Modelinin Seri Üretimine Başlandı

Bu kadar güçle Volvo, XC40 Recharge’ın 2.190 kilogram ağırlığına rağmen 4,7 saniyede 0’dan 100 km/saat hıza çıkabileceğini iddia ediyor. Bununla birlikte diğer elektrikli otomobillerden farklı olarak XC40 Recharge, sürüş anlarınızı basitleştirmek için yalnızca iki sürüş moduna sahiptir. Bunlar normal ve tek pedal modu olarak karşımıza çıkıyor. Tek pedal modu, sürüş sırasında gaz pedalını kaldırdığınızda rejeneratif frenlemeyi etkinleştirir ve pilleri yeniden şarj eder.

Volvo’nun küresel endüstriyel operasyonlar ve kalite başkanı olan Javier Varela, “Bugün, Volvo Cars ve Ghent’teki tüm çalışanlar için çok önemli bir fırsat” dedi. Ayrıca sözlerine şu ifadeler ile devam etti: “Ürün yelpazemizi elektriklendirmeye devam ederken, Ghent fabrikası küresel üretim ağımız için gerçek bir çığır açıyor.”

Volvo’nun en yeni elektrikli otomobili, Volvo ve ana şirket Geely tarafından ortaklaşa geliştirilen Kompakt Modüler Mimari (CMA) platformunu kullanıyor. Polestar 2 elektrikli otomobil ile birlikte benzinli ve dizel motorlu XC40’ın temelini oluşturan platformun aynısıdır. XC40 Recharge, EPA dereceli 334 kilometre menzile uygun 78 kWh lityum iyon pil paketine sahiptir.

Volvo’ya göre batarya paketi, 150 kW DC hızlı şarj cihazı kullanarak 40 dakikanın altında yüzde 80 kapasiteye yeniden şarj oluyor. Yalnızca benzinli XC40’a benzer şekilde, EV sürümü Google Haritalar, Google Asistan ve Google Play Store’a sınırsız erişim içeren bir Android bilgi-eğlence sistemine sahip olacak. XC40 Recharge, yazılımı ve işletim sistemleri için kablosuz (OTA) güncellemeleri de destekleyecek.

2021 Volvo XC40 Recharge bu ay Avrupa’ya geliyor ve ilk ABD teslimatlarının 2021’in başlarında ulaşması bekleniyor. Volvo henüz fiyatlandırma ve diğer özellikleri açıklamadı ancak 2021 XC40 Recharge P8 AWD’nin yaklaşık 48.000 ila 50.000 ABD Doları arasında başlangıç fiyatına sahip olacağını tahmin ediyoruz.

“2021 Volvo XC40 Recharge Elektrikli Otomobilin Üretimine Başlandı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın