Eswt Tedavisi İşe Yaramadı İse Mutluluk Çubuğu Kalıcı Çözüm Olur Mu?

257

ESWT tedavisi, halk dilinde şok dalga hareketi, bir çok hasta tarafından denenip sonuç alınamayınca tedavilerin hepsine karşı güvensizlik oluşmaktadır. Bu tedavi işe yaramadı ise acaba mutluluk çubuğu ile sertleşme sorunum çözüme ulaşacak mı diye düşünmekteler.

 O yüzden iki yönteme de göz atmamızda fayda var.

 ESWT Tedavisi Nedir?

 Değişik dalga boyunda dalgalar yaratarak böbrek taşları kırılarak bedenden ameliyatsız olarak atılması yöntemi tıbbi bir yöntem olarak epey uzun süre önce bulunmuştur. Bu tedaviler esnasında daha ufak şok dalgalarına maruz kalan bazı dokularda yeni kılcal damar oluştuğu ve dokulardaki hasarların daha kolay iyileştikleri gözlemlendi.

 Bu noktadan hareket edilerek, değişik dalga boyunda daha hafif dalgalar penise uygulanarak tedavi sağlanmak yöntemi geliştirilmiştir. Buna kısaca eswt tedavisi demekteyiz.

 ESWT Tedavisi Nasıl Olur?

 Sertleşme sorununun kökeninde damarlar ile ilgili sorunlar vardır. Penis içindeki süngerimsi dokunun kan ile dolması sonucu sertleşme olur. Bu yüzden penise kanı taşıyan atardamar bir miktar genişlemektedir. Genişleyen atar damardan penise giren kan süngerimsi dokuya dolar. Bu arada kan penisten toplardamar ile çıkmaktadır. Toplardamar da tam tersine normal zamandan daha fazla daralır. Böylece giren kan, çıkan kandan çok olur ve sertleşme gerçekleşir.

 Tam tersi cinsel yetersizlik yaşandığı zaman penis içinde yeterli kanlanma olmaz ve penis sönük kalır.

 ESWT tedavisinde verilen değişik ve hafif dalga boyundaki şoklar ile penis içinde yepyeni kılcal damarlar oluşturulması ve bu şekilde sorunun çözülmesi amaçlanır. Ameliyatsız bir yöntem olduğu birçok hasta tarafından talep edilmektedir. Bazı hastalarda olumlu sonuçlar alınabilmesine rağmen, her zaman iyi sonuç alınamaz.

 Bazı hastalarda ise uygulanan şok dalgaları ile peniste morarmalar olabilir. Kesin olmayan bir çözümdür. Kalıcı sonucu olmayabilir. Bir süre sonra oluşan damarlar da yetersiz kalabilir. Hastalar bu yüzden daha kalıcı çözümler aramaktadır. Avrupa Üroloji Derneği tarafından standart bir tedavi olarak kabul edilmemektedir. Bu bilgilerden sonra mutluluk çubuğuna göz atmalıyız.

 Peki Mutluluk Çubuğu İktidarsızlığa Kalıcı Çözüm müdür?

 ESWT ile iktidarsızlık sorununu çözemeyen hastaların ilk sorusu bu sorudur. Cevabı mutluluk çubuğunun mutlak çözüm olduğudur. Üstelik bu mutlak çözüm kalıcıdır da. Bu yüzden hastalar tarafından tercih edildiği kadar, doktorlar tarafından da önerilmektedir.

 Bir saat kadar süren bir ameliyat sonrası ve kısa bir süre dinlenmeden sonra günlük yaşama dönülmektedir. Altı ile sekiz hafta sonrasında ise yaşamlarının sonuna kadar sürdürebilecekleri sorunsuz ve sıkıntısız bir cinsel yaşama başlayabilirler.

Bir cevap yazın